Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario

Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario officiell

Lamborghini är också på plats på bilsalongen i Shanghai. Med sig har de en jubileumsversion av Aventador som med extra effekt och fart uppmärksammar det italienska märkets 50-årsjubileum på ett alldeles utmärkt sätt.

Redan förra veckan fick vi ta del av Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario då merparten av bilderna läckte ut på nätet tillsammans med kortfattad information.

 Nu är den i stället officiellt presenterad inför press och besökare på årets bilsalong i Shanghai.

 Aventador LP 720-4 50° Anniversario har optimerats sett till aerodynamiken. Det är därför den har en extra stor spoiler med splitter i fronten och en uppseendeväckande diffusor längst bak med rejäla luftkanaler. Arbetet är självklart utför i kolfiber. Förändringarna ska ha gjort Aventador upp till 50 procent mer luftmotståndsvänlig.

 Men även maskinen som vilar bakom nacken på föraren har setts över. I vanliga Aventador LP 700-4 finns 700 hästkrafter. I Aventador LP 720-4 50° Anniversario finns, som modellbeteckningen avslöjas, 720 hästkrafter plockade ur de 6,5 liter som V12:an har i volym. Transmissionen är den vanliga, det vill säga Lamborghinis växlingssnabba ISR-låda.

 Förändringarna gör att Aventador LP 720-4 50° Anniversario sprinter från 0 till 100 km/h på strax under 2,9 sekunder och toppfarten ligger på 350 km/h. Alltså inga gigantiska skillnader jämfört med vanliga Aventador LP 700-4.

 Lamborghini har inte meddelat vad en Aventador LP 720-4 50° Anniversario kommer att kosta och när den går att beställa. Men vill man ha en Aventador som sticker ut lite extra och som har speciella 50-årsjubileumsemblem får man nog vara beredd på att slanta upp ett antar hundratusen extra.

Färgen ja, Giallo Maggio heter kulören som jubileumsversionen är lackerad i. Majgul säger vi på svenska.