Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster

Lamborghini Aventador Roadster visas i mars?

Årets hetaste tjur är utan tvekan Lamborghini Aventador LP 700-4. Men någon bil för solälskarna är den inte. Därför är en roadsterversion på gång, kanske redan i vår om man får tro det senaste.

På Genèvesalongen i mars tidigare i år avtäcktes ersättaren till värstingen Murciélago med en ny värsting, nämligen Aventador LP 700-4. Som siffrorna förtäljer handlar det om 700 hästkrafter ur 6,5 liter V12-motor och drivning på alla fyra (tack vare svenska Haldex). 0-100 km/h går på 2,9 sekunder, 0-200 km/h på 8,9 sekunder, mycket tack vare den hypersnabba ISR-växellådan.

 Men... det finns alltid ett men. Det ljuva ljudet ur det centralt placerade ändröret i kaliber jättegrov upplevs bäst om man är åskådare. Därför är en öppen version ett måste så att även föraren kan få gåshud när högerfoten talar. Att det kommer en öppen Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster vet vi sedan tidigare tack vare en amerikansk myndighet som agerade glappkläft tidigare i år. Vi har dock inte fått höra något från Lamborghini om när och var en roadsterversion ska visas upp.

 Sedan ett par dagar tillbaka florerar det gott om rykten på nätet som alla säger att Aventador Roadster ska världsdebutera på Genèvesalongen i mars 2012, ett år efter coupéversionens premiär.

 Aventador Roadster kommer att bli något av det brutalaste världen skådat utan tak. Tänk dig själv att kunna göra 0-200 km/h under bar himmel på omkring nio sekunder och att kalufsen måste vara nära att slitas av när toppfarten på nästan 350 km/h nås.

 Intressant ska det bli att se vad Aventador Roadster bygger på sig i antal kilo när ingenjörerna i Sant’Agata Bolognese gör chassi och kaross mer vridstyva. Att den blir tyngre än coupéversionens 1575 kilo får vi se som självklart, men tack vare omfattande användning av kolfiber och aluminium i både bärande konstruktion och kaross lär viktökning inte bli speciellt stor.

 I mars eller strax dessförinnan har vi förmodligen alla svar.

 Ja just det, bilen ovan är inte äkta. Den är en rendering av den alltid lika duktige Wild Speed som har kapat taket på en coupéversion.

Nedan ett stort bildgalleri med Lamborghini Aventador LP 700-4 i fokus.