Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Charlie Magee

Lamborghini Aventador SVJ – tre snabba från provkörningen

Estoril och 770-hästarsbesten Lamborghini Aventador SVJ. Det är vad som står på Hans Hedbergs meny i dag. Det bästa av allt är att han delar med sig av upplevelsen. Häng med!

Medan Daniel Frodin är i Spanien och kör nya Toyota Supra på Circuito del Jarama är Hans Hedberg på Autódromo do Estoril i Portugal och kör ännu fler hästkrafter...

Hej Hans, du verkar fara och flyga en hel del nuförtiden! Vart har du tagit vägen i dag?

– Jag är tillbaka på Estoril-banan utanför Lissabon. Senast var det värstingen McLaren Senna och denna gång är det nästan lika bra!

Vad är det för bil du rattar?

– Världens snabbaste! Nya Lamborghini Aventador SVJ, modellen som spöade självaste Porsche 911 GT2 RS runt Nordslingan. 6 minuter, 44 sekunder och 97 hundradelar är 2,2 sekunder snabbare än tysken. Visst har du lagt ut filmen med rekordvarvet på teknikensvarld.se? I så fall länka denna mening.

Nyasfalterat på Estoril? Javisst! Foto: Charlie Magee

Den ser minst sagt spektakulär ut!

– Jo, för Lambo-traditionen vidare genom sitt arga utseende och sin hårdrocksinställning i allt övrigt. Jag har långfikat med Mitja Borkert, Lamborghinis designchef. Han är född 1974 i forna Östtyskland, men hans genuina bilintresse tog honom snabbt till en designskola i väst och senare anställning hos Porsche. Borkert har bland annat ritat fina Macan!

SVJ innebär en än mer fartfylld Aventador?

– Just så, ”J” står för ”Jota” och har fått 30 fler hästkrafter (totalt 770 stycken) än Aventador S, blivit av med en del övervikt men framförallt har aerodynamiken förbättrats vilket ökar högfartsstabiliteten. Toppfarten är över 350 km/h!

Ännu har ingen lyckats se Hans Hedberg med mungiporna nedåt. Vi gick bet denna gång också. Inte så konstigt kanske... Foto: Charlie Magee

Hur fungerar den runt Estoril då?

– Italienarna blev tagna på sängen eftersom hela banan är nyasfalterad, utan vetskap. Innebär halkigt och sladdigt. Tackar för att SVJ fortsatt är fyrhjulsdriven, hjälper till när det är glatt underlag! Du, nu måste jag iväg på min tredje stint, bara måste!

Vi får väl lov att vara schyssta mot Hans och låta honom komma ut på banan igen, och för bilens skull. Den är ju inte gjord för att stå i depån. I stället riktar vi in oss på rejält bra läsning i kommande nummer av Teknikens Värld där Hans bjuder oss på allt vi vill veta om Aventador SVJ... och lite till.