Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lamborghini

Lamborghini Countach återkallas

Glaspanelerna som täcker supersportbilen Lamborghini Countachs motor kan lossna. Ta det försiktigt där ute! 

Även solen har fläckar. Återkallelser drabbar även dyra bilar. Som extremt dyra Lamborghini Countach LPI 800-4 för 22,5 miljoner kronor. Återkallelsen rör de fyra glaspaneler som täcker bilens mittmonterade V12-motor.

En ägare i Qatar rapporterade att en av dessa paneler lossnade under färd, vilket är lätt hänt då bilen accelererar 0 till 100 kilometer i timmen på 2,8 sekunder och toppar 355 kilometer i timmen. Lamborghini har gjort en analys och kunde härleda felet till en underleverantör. Resultatet är en global återkallelse som startar den 13 januari. Glaspanelerna kommer inspekteras och bytas vid behov.

USA:s trafiksäkerhetsmyndighet NHTSA har även satt sig in i ärendet och skrivet i sin bedömning att detta är ”en vägfara” och att det kan öka risken för en ”krasch för bakomvarande trafik”.

Vi på Teknikens Värld är noga med att understyrka vikten av att hålla avstånd i trafiken. Det gäller nu extra mycket om du kör ikapp en Lamborghini Countach LPI 800-4. En av de 112 exemplar som ska byggas, vill säga.