Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Countach kommer tillbaka

En av de mest ikoniska supersportbilarna genom tiderna kommer i ny tappning. Lamborghini blåser nytt liv i Countach!

Kanske är den en av de bilar med flest affischer på tonårsrumsväggar per kapita genom tiderna. En barndomsdröm som under produktionen mellan 1974-1990 tillverkades i 1 983 exemplar och har en permanent plats som en av de mest ikoniska bilarna någonsin. Nu kommer Lamborghini Countach tillbaka.
Lamborghini meddelar att en helt ny generation Countach är på väg och den ska offentliggöras på Monterey Car Week som drar igång 15 augusti.

Vad vi kan se hittills är en karaktäristisk kilformad bil som med tanke på avsaknaden av gigantisk vinge troligen hämtat inspiration från 1970-talets Countach-versioner. Med tanke på att Aventador Ultimae är sagt att vara den sista i sitt slag med V12-motor så kommer nya Countach troligen att bli en elektrifierad sådan. Men till vilken grad elektrifieringen sträcker sig är i nuläget oklart. Via appen Lamborghini Unica, avsedd för kunder, har det släppts ytterligare en bild som visar lite mer av bilen samt en modellbeteckning. LPI 800-4, något som på Lamborghini-språk betyder elektrifiering med 800 hästkrafter och fyrhjulsdrift.
På bilden får vi även se gälar vid luftintaget till motorn vilket för tankarna till de senare Countach-versionerna. Exakt hur den kommer att se ut och mer specifikationer får vi helt enkelt vänta tills på söndag 15 augusti för att få reda på. Tills dess kan du gotta dig i provkörningen av Countach från 1983:

 

 

https://www.instagram.com/p/CSWGtuUKGNv/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true
https://www.facebook.com/227228333969461/videos/527336478574561