Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Foto: Pressbild
2 AV 3
Foto: Pressbild
3 AV 3
Foto: Pressbild

Lamborghini förhandsvisar offroad-Huracán igen

Det är långt ifrån första gången vi fått se den, men nu är den officiella premiären för Lamborghini Huracán i offroadkostym inte långt borta. De senaste bilderna visar att bilen håller sig väldigt nära konceptet från 2019.

Med bara två veckors mellan varandra visar Volkswagenkoncernens två sportbilsmärken – Porsche och Lamborghini – upp var sin tappning av kombinationen sportbil för offroadbruk. Och i likhet med Porsche, som nyligen visade en konceptbil ämnad att bygga upp spänningen för 911 Dakar (som visas senare nu i veckan), försöker nu Lamborghini att bygga upp hajpen för lanseringen av Huracán Sterrato, som offroadversionen av Huracán är döpt till. 

1 AV 3
Foto: Pressbild
2 AV 3
Foto: Pressbild
3 AV 3
Foto: Pressbild

Det gör man genom att släppa ytterligare ett gäng bilder på bilen, insvept i dimma eller med orangesvartmönstrad drapering. Dessutom får Huracán Sterrato bekänna färg i en video med mycket grussprut och en skärmflygare (som sedan tar över ratten). 

Vad vi kan se på bilderna är att bilen blir mycket lik konceptet som visades 2019. Markfrigången blir förstås förhöjd, hjul och hjulställ av mer oöm offroadkaraktär, samt hjulhus och skärmar i svartplast. Därtill har Huracán Sterrato fått takräcke och extraljus av LED-modell framtill. 

https://www.youtube.com/watch?v=xdMIOvxUnpo

Vilka specifikationer som gäller under skalet har vi ingen indikation på, men vi förmodar att de blir likartade med de hos ”standardmodellen” av Huracán, kallad Evo. Det innebär att den mittmonterade V10-motorn på 5,2 liter ger 640 hästar och 600 newtonmeter. Ett luftintag på taket ska se till att den får i sig luft som inte är alltför fylld av grus och damm. I och med offroadstuket skulle vi också bli förvånade om inte fyrhjulsdrift var standard.

Officiella premiären för Lamborghini Huracán Sterrato kommer att ske den sista november på Art Basel i Schweiz.