Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090324-lambo-estoque
090324-lambo-estoque
090324-lambo-estoque
090324-lambo-estoque

Lamborghini förnekar Estoque-stopp

Något oväntat har Lamborghini gått ut med ett pressmeddelande där de förnekar att supersedanen Estoque skulle vara lagd på is. Det innebär däremot inte att den ska gå i produktion.

I helgen kom uppgifter som pekade mot att Lamborghini har satt stopp för utvecklingen av fyradörrarssedanen Estoque som visades i konceptform på Parissalongen förra året. Brittiska Autocar hade talat med Maurizio Reggiani, Lamborghinis chef för forskning och utveckling, som förklarade att Estoque-projektet har lagts åt sidan på obestämd tid. Nu går Lamborghini ut och förnekar uppgifterna – Estoque har inte alls lagts i malpåsen.

Det betyder dock inte att Estoque ska utvecklas till en produktionsbil. I ett intressant, men samtidigt förvirrande pressmeddelande förklarar italienarna att Estoque inte har kunnat läggas på is eftersom den aldrig har varit menad att gå i produktion. Med det får man förmoda att de menar att det aldrig är någon som har sagt att bilen ska gå i produktion. De fortsätter pressmeddelandet med att konstatera att ”om en tredje modellinje skulle läggas till produktutbudet kan en lyxig prestandasedan vara ett logiskt val”.

Hur detta går ihop med Reggianis uttalande är en aning knepigt att bena ut. Om vi ska tro Reggiani har Estoque ändå varit ämnad för produktion, låt vara för en kort tid. Produktion eller inte? Det mesta tyder i alla fall i dagsläget på att det kan dröja innan vi får se en fyrsitsig sportbil från Sant'Agata.

Läs mer