Lamborghini Gallardo facelift officiell

Onsdagens videosnutt från Lamborghini lovade en ny Gallardo och nu kan teknikensvarld.se avslöja att det var en halvsanning, i stället blev det modellens tredje ansiktslyft i ordningen. Vi har bilderna.

Lamborghini Gallardo går in i sitt tionde modellår med en andra uppdatering av modellen sedan 2003. Precis som vid förra ansiktslyftet 2008 är det ingen större revolution av utseendet, utan snarare en mindre evolution. 

 Fronten har fått större luftintag med triangulära vinklar, vilket känns igen från den större Aventador. De mattsvarta fälgarna hör också till nyheterna och mäter 19 tum. Trianglarna kommer igen även bak på bilen. Inget kommer göras med V10-motorn som fortsatt är på 5,2 liter och 560 hästkrafter (LP 560-4).

 För att hålla traditionen med krångliga namn vid liv kommer dessutom Lamborghini Gallardo LP 570-4 Edizione Tecnica som tillval till LP 570-4 Superleggera och LP 570-4 Spyder Performante som alla har 570 hästkrafter. En fixerad bakvinge, keramiska bromsar och tre nya färgkombinationer är nyheter, där taklinjen och de främre luftintagen lackats i en kotrasterande färg.

 Vill man göra bilen än mer personlig kan samtliga Gallardo-modeller specialbyggas med fantasin som gräns med Lamborghinis individualiseringsprogram Ad Personam.