Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder
Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder Foto: ingobarenschee.de

Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder kommer

Supersportbilstillverkaren Lamborghini ger inte upp greppet om sin lilla sportbil Gallardo, som lagom till specialversionen LP 550-2 Spyder kommer att ha sett sitt åttonde levnadsår.

Valentino Balboni heter testföraren, mannen som lyckats få legendariska Lamborghini att bygga en specialversion av Gallardo, döpt efter ingen annan än honom själv, antalet hästkrafter och antalet drivande hjul. Resultatet av kombinationen kunde vi se redan 2010 när Lamborghini släppte odjuret löst i form av just Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni, en bil som gav Teknikens Världs PeO Kjellström en rejäl ljudchock vid provkörningen förra hösten (bilden till höger).

Konceptet verkar ha gett den tjuriga sportbilstillverkaren blodad tand och man är nu på väg att släppa den brutala bilen även som cabriolet, på Lamborghini-språk kallad Spyder, rapporterar Teamspeed. Från och med nästa år kommer den redan välljudande Valentino Balboni-versionen att välsignas med ett avtagbart tak för den som vill uppleva motorljudet ännu lite närmre.

Effekten är precis som namnet ger sken av, 550 hästkrafter. De letar sig ner via växellåda och annat ner till bakhjulen (och inte alla fyra hjul som annars är regel i Gallardo) och skickar i hardtopversion upp bilen i 320 kilometer i timmen. 0-100 klaras av på 3,9 sekunder och det mesta talar för att fartresurserna kommer upprepa sig även i Spyder-utförande.

Precis som med hardtopversionen kommer LP 550-2 Spyder att tillverkas i en begränsad upplaga. Om den speciella lackeringen kommer infinna sig precis som på den läckra coupé-versionens kaross är inte bekräftat ännu.

Missa inte att spana in coupéversionen av Lamborghini Gallardo LP 550-2 Valentino Balboni i bildgallerierna nedan.