Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse – ännu en specialare

Är du redo för ännu en specialversion av Lamborghini Gallardo? Här kommer den, och den heter inget mindre än Gallardo LP 570-5 Squadra Corse!

Långköraren Lamborghini Gallardos ersättare väntas begå premiär på Frankfurtsalongen i höst och den kommer troligtvis att heta Cabrera. Men Lamborghini är inte riktigt färdiga med Gallardo än, nu visar de ännu en specialversion och den här gången är det banracern Gallardo Super Trofeo, som körs i Lamborghini Blanc Pain-serien, som har fått stå modell.

 Den nya Gallardon kallas LP 570-4 Squadra Corse och är byggd för att ta ”känslan från racerbanan till vägen”. Squadra Corse har samma bakvinge som tävlingsbilen och liksom motorhuven med snabblåsning är den tillverkad i kolfiber. V10-motorn är densamma som i Super Trofeo-bilen och skickar 570 hästkrafter till alla fyra hjul via en sexstegad robotiserad e-gear-låda.

 Med en tomvikt på 1 340 kilo är Squadra Corse 70 kilo lättare än vanliga Gallardo LP570-4 och gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder. 0-200 km går på 10,4 sekunder och accelerationen tar slut först vid 320 km/h. Kolfiberkeramiska bromsar är standard.