Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Gallardo MLE 20 – ännu en specialversion

Hur många varianter av Gallardo finns det? Ingen vet, kanske inte ens Lamborghini själva. Nu presenterar de i alla fall en ny, sista (?) version kallad Gallardo MLE 20.

Förra året gav Lamborghini Murciélago upp vid tio års ålder och lät Aventador ta över. Gallardo däremot, ingen ungtupp den heller precis med sina nio år, har inte gett upp och antalet specialversioner av modellen har de senaste åren vuxit i antal så till den milda grad att det inte går att hålla räkning på dem längre.

 Exakt när Gallardos avlösare kommer vet vi inte, men det finns helt klart tid kvar till fler varianter på den. I går presenterade Lamborghini den senaste – Gallardo MLE 20 – på en flott restaurang i centrala Kuala Lumpur, huvudstad i Malaysia.

 Du kanske undrar vad MLE 20 i modellbeteckningen står för? Lätt! Malaysia Limited Edition och 20 enheter.

 Gallardo är en populär supersportbil i Malaysia. Därför ville Lamborghini Malaysias vd, som därmed är den skyldige, ha en specialversion som var speciellt utformad för hans kunder. Han ville kombinera tuffheten på utsidan hos en Gallardo Superleggera med komforten och tekniken hos en ”standard-Gallardo”.

 Gallardo MLE 20 är med andra ord bakhjulsdriven och har några extra kolfiberbitar jämfört med vanliga Superleggera plus extra mycket läder, alcantara och en plakett som visar vilken bil i serien (1-20) den är.

 Eftersom grunden är en Gallardo LP 550-2 är det 550 hästkrafter som hämtas ur den välanvända V10-motorn. 0-100 km/h gör den på i supersportbilssammanhang modesta 3,9 sekunder.

 Priset för en Lamborghini Gallardo MLE 20 ligger på motsvarande 3,8 miljoner kronor, alltså en bra mycket saftigare prislapp än den som en riktig Superleggera betingar.