Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Huracán Evo officiell

Lamborghini Huracán uppdateras både till form och teknik samt får tillägget Evo i namnet.

Lamborghini Huracán uppdateras och får med det tillägget Evo. Uppdateringarna rör både design och teknik.

Huracán Evo presenteras med samma motor som i den tidigare toppversionen LP640-4 Performanté, en V10 på 5,2 liter med ett effektuttag på 640 i hästkrafter och med maximala 600 newtonmeter i vridmoment, och tar bilen 0-100 km/h på 2,9 sekunder. Till 200 km/h tar det nio sekunder och nya Huracán toppar 325 km/h.

Sedan tidigare fyrhjulsdrivna Huracán får nu fyrhjulsstyrning, precis som storebrorsan Aventador fick vid sin uppdatering (se och läs vår provkörning av bilen här) för två år sedan. Nya Huracán Evo är utrustad med märkets olika system som LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) – själva centralenheten, uppdaterade LPI (Lamborghini Piattaforma Inerziale) som med gyro läser bilens rörelser, den progressiva styrningen kallad LDS (Lamborghini Dynamic Steering) och Anima som låter dig välja mellan körlägena Strada, Sport och Corsa.

Designmässigt är hållningen tuffare än tidigare. Stötfångaren framtill har en ny geometri med större centralt gap och en splitter med integrerad vinge som bidrar till bilens ökade marktryck (downforce) – mer än fem gånger högre än på utgående modell.

Baktill hittar vi grepp vi känner från tidigare nämnda prestandaversion: uppflyttade avgasrör och plastsjok runt dessa men även en ny linje över baken med en integrerad spoiler som även den bidrar till det höjda marktrycket.

Hexagonformen är Lamborghinis signum och längs sidorna förstärks detta via de nydesignade luftintagen och ett nytt stuk på fälgarna.

Invändigt finns en 8,4-tums pekskärm men operativsystemet ska även förstå dina gester och vara kompatibelt med din smartphone. Nu kan du även få tillgång till en nymodighet som stämningsbelysning i din Lamborghini. Vill du hålla sportfanan högt kan du kryssa för stolar i det patenterade materialet Carbon Skin.

– Huracán Evo är definitionen av evolution: ett steg före och omvärderar segmentets parametrar. Den är väldigt lättkörd men samtidigt kvick, sinnlig och smidig i varje led, säger Lamborghinis vd Stefano Domenicali.

Första kundleveranserna sker i vår och priser har presenterats för olika marknader där den för Storbritannien ligger oss närmast: 165 256 pund före skatt vilket i svenska valuta blir cirka 1,88 miljoner kronor.