Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Huracán – Gallardos efterträdare?

Lamborghini har registrerat tre olika varumärkesnamn varav ett är det spanska ordet Huracán. Kan det vara så att vi redan nu vet vad efterträdaren till Gallardo ska heta?

Lamborghinis mindre supersportbil Gallardo har varit en succé sett över de knappa tio år som den funnits. Men även en succé har sitt slut och det är snart dags för Gallardo att gå i pension.

 För en dryg månad sedan fick vi reda på att efterträdaren ska ha lite gemensamt med Gallardo. Däremot ska det finnas en hel del gemenskap med framtida koncernsyskon – nästa generation Audi R8 och kommande Porsche-modeller.

 Nu kanske vi också har fått reda på vad Gallardos efterträdare ska heta.

 För någon månad sedan varumärkesregistrerade Lamborghini namnet Urus och Deimos. Urus, som är namnet på en utdöd uroxe, har vi fått se som konceptsuven som står utställd på bilsalongen i Peking just nu. Deimos, som är son till Afrodite i den den grekiska mytologin och som står för terror och skräck, väntas eventuellt vara serieproduktionsversionen av Urus.

 Men för en dryg vecka sedan varumärkesregistrerade Lamborghini även namnet Huracán som är det spanska ordet för orkan. Förmodligen ett passande namn på en bil som ska efterträda Gallardo. Mer passande än ett namn som står för terror och skräck.

 Huracán har sina rötter från Maya-folket i Sydamerika.

 Gallardo-efterträdaren väntas få en uppdaterad version av dagens V10-motor på 5,2 liter. Effekten räknar vi med hamnar över 600-strecket. Dagens vassaste Gallardo har 570 hästkrafter och det vore konstigt om inte efterträdaren klår den med marginal.

 Räkna också med att den blir lättare än Gallardo med tanke på Lamborghinis svaghet för kolfiber.

 Bilen på bilden ovan är inte Gallardos efterträdare utan den av kolfiber fullproppade konceptbilen Sesto Elemento som visades upp i Paris för ett och ett halvt år sedan. Vi har färglagt den för skojs skull.

 På bilden här under kan vi se en del av registreringsspecifikationerna från Lamborghini.