Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini HuracánLamborghini HuracánLamborghini Huracán
Lamborghini Huracán

Lamborghini Huracán LP 610-4 avslöjad!?

Från Italien, via Österrike, har ett gäng bilder dykt upp som säger sig föreställa Lamborghini Gallardos efterträdare Huracán. En läcker supersportbil med typiskt Lambo-utseende, men är bilderna äkta?

Lamborghini Huracán är officiell, läs mer här!

För exakt en vecka sedan, så när som på några minuter, visade vi er nytagna spionbilder på Lamborghini Gallardos efterträdare när den körde in på svensk mark via Göteborgs hamn. I samma veva avslöjades det att efterträdaren inte alls ska heta Cabrera, utan Huracán. Det spanska ordet för orkan som härstammar från mayaindianernas ord för guden över eld, vind och storm.

I dag har kan vi bjuda er på något betydligt bättre än spionbilder, nämligen de första illustrationerna på Huracán. Om de är äkta, det vet vi inte. Men italienska La Stampa bedyrar äktheten och österrikiska autofilou.at har valt att sprida vidare bilderna.

 Baserat på vad vi sett hittills med hjälp av spionbilderna ser utseendet ut att stämma, med en slankare och mer graciös kaross än Gallardo.

Bilen ska enligt uppgift heta Huracán LP 610-4 vilket i så fall skulle betyda 610 hästkrafter, 40 fler än i starkaste Gallardo-versionerna, och fyrhjulsdrift. På vissa ställen kan man läsa att det ”endast” rör sig om 600 hästkrafter, vilket i så fall skulle diskvalificera nämnda modellbeteckning. LP 600-4 är i så fall mer korrekt.

 Motorn är en uppdaterad version av den 5,2 liter stora V10 som de sista årgångarna av Gallardo hade. Nytt är att Huracán får en sjuväxlad dubbelkopplingslåda, E-gear skrotas därmed.

Nå, vad tror du om bilderna – äkta vara eller inte? Det som gör det hela trovärdigare är interiörbilden. Den som bemödar sig fejka bilder brukar normalt sett inte orka med interiören.