Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder officiell

Det var bara en tidsfråga innan vi skulle få se den öppna Spyder-versionen av Huracán och nu är svaret på frågan här. Lamborghinis dragplåster i Frankfurt är Huracán Spyder som kan bjuda på öppen fartsensation i 324 km/h.

Väntan är över för Lamborghini Huracán-spekulanter som tycker att coupén är alldeles för instängd. Lamborghini premiärvisar just nu Huracán LP 610-4 Spyder på bilsalongen i Frankfurt och den är nästan, men bara nästan, lika snabb som coupén.

Spyder-bilen har förstås samma sug-V10 på 5,2 liter och 610 hästkrafter som vanliga Huracán och kraften skickas till alla fyra hjul, men den är ändå aningen långsammare. 0-100 km/h går på 3,4 sekunder och toppfarten är 324 km/h. Två tiondelar, respektive en (1) km/h långsammare än coupén. Det beror på att Spydern är 120 kg tyngre. I samband med att det fasta taket sågas bort försvinner mycket vridstyvhet och chassit måste förstärkas med extra balkar. Enligt Lamborghini är Spydern 40 procent mer vridstyv än coupén.

Det fällbara tygtaket fälls och höjs helt på elektrisk väg och hela operationen tar 17 sekunder från början till slut. Taket kan fällas eller höjas i hastigheter upp till 50 km/h.

De första exemplaren av Huracán Spyder levereras våren 2016.