Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Huracán Performante – kaxigare blir det inte

Nu är den här – den kvickaste och kaxigaste Lamborghini Huracán som vi hittills sett. Med 640 hästkrafter, guldfärgade fälgar och en stor bakvinge blir den Huracán Performante.

I veckan släppte Lamborghini en film som visar när Huracán Performante slår rekord på Nürburgring. 6.52 blev varvtiden, vilket är ett nytt rekord för serieproducerade bilar. Hela fem sekunder snabbare än Porsche 918 Spyder som varit rekordhållare i snart två och ett halvt år. På Ringen fick vi se bilen dold under kamouflering, men nu har den premiärvisats i sin helhet i Genève. Filmen från Ringen kan du se nedan.

Huracán Performante får sin kraft från samma 5,2-liters V10-motor som i övriga Huracán-modeller, men i stället för 610 hästkrafter och 560 newtonmeter som i de andra modellerna, levererar Performante 640 hästkrafter och 600 newtonmeter.

De extra 30 hästkrafterna får Performante att förflytta sig från 0-100 km/h på bara 2,9 sekunder och till 200 km/h på bara 8,9 sekunder. Det är en tidsförbättring på 0,3 respektive 1,0 sekunder jämfört med LP610-4 Coupé. Toppfarten är fortfarande 325 km/h. Dessa siffror är naturligtvis inte bara tack vare 40 extra hästkrafter – nej, Performante har bland annat förbättrade luftintag, omdesignat avgassystem och inte minst – en viktbesparing på 40 kg.

Lamborghini har också förbättrat den sjustegade dubbelkopplingslådan, byggt om fjädringen och gjort den styvare, samt justerat fyrhjulsdrivningen för maximalt väggrepp i alla situationer. Så har även bromssystemet, som får Performante att stanna på 31 meter från 100 km/h, vilket är en knapp meter kortare än för Huracán LP 610-4

.Det som tydligast avslöjar att det är en Performante du ser susa förbi, och inte en "vanlig" Huracán, är troligtvis den stora vingen på bilens bakdel. Den ska, enligt Lamborghini, göra att Performantes prestation i kurvor tagna i hög hastighet, samt fullbromsning förbättras avsevärt, tack vare massiva 750 procent mer tryck över bakhjulen jämfört med Huracán LP 610-4.De första kundleveranserna startar till sommaren och prislappen landar här i Europa på 195 000 euro, eller ungefär 1 862 000 kronor. Plus skatt och andra eventuella avgifter.

https://youtu.be/6ULSUcERlQQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!