Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Huracán LP 610-4
Lamborghini Huracán LP 610-4
Lamborghini Huracán LP 610-4
Lamborghini Huracán LP 610-4 Foto: CarPix

Lamborghini Huracán – så här ser den ut på riktigt!

Lamborghini har visserligen redan visat upp Gallardo-efterträdaren Huracán LP 610-4, men de bilderna har varit så tillrättalagda att den riktiga upplevelsen uteblivit. Men nu kan vi visa dig bilen – på riktigt!

Strax innan jul förra året presenterade Lamborghini deras nya V10-spjut Huracán LP 610-4. Gallardos efterträdare har inte bara fått ett nytt namn utan också uppdaterad motor med 610 hästkrafter, sjuväxlad dubbelkopplingslåda och chassi samt kaross där kolfiber och aluminium har använts i större utsträckning än tidigare. 0-100 km/h går på 3,2 sekunder, vilket är snabbare än Gallardo någonsin varit. 0-200 km/h går på 9,9 sekunder och toppfarten överstiger 325 km/h.

Allt frid och fröjd – om det inte vore för att Lamborghini endast har skickat ut bilder på Huracán som har trixats till i datorn, alltså inga riktiga foton. Är detta något som har besvärat dig den senaste månaden finns vi här till din räddning . Vi visar dig nämligen hur bilen ser ut i verkligheten, utan några som helst drag i penslar eller pålagda filter i Photoshop. Dessutom i en färg som vi inte tidigare sett – orange.

Bilderna du ser här tog vår spionfotograf under gårdagen i USA medan Huracán plåtades officiellt för kommande annons- och broschyrmaterial.

Påpassligt nog trillade även Huracáns prislapp ut på nätet häromdagen. 180 720 pund är baspriset i Storbritannien inklusive skatt. Dock ingår inte leverans i det priset, så ytterligare 3 000 pund tillkommer. I svenska pengar räknat handlar det alltså om 1,96 miljoner kronor i grundutförande. Men vem köper en Huracán utan något som helst tillägg?

Vill du till exempel ha din Huracán i rött kostar det ytterligare 3 360 pund. Vill du ha en matt lack lägger du på 10 500 pund utöver baspriset. Vill du ha genomskinlig kåpa över motorn kostar det 5 256 pund extra. Parkeringssensorer och backkamera kostar 2 940 pund. Alla brittiska prisuppgifter multiplicerar du med 10 för att på ett ungefär få summan i kronor.