Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090331-reventon-roadster
090331-reventon-roadster
090331-reventon-roadster
090331-reventon-roadster

Lamborghini Reventon Roadster på gång?

Specialversioner av redan befintliga Lamborghini-modeller håller nästan på att bli ett stående nyhetsinslag. Nu ryktas det att vi snart får se ännu en modell, och vem behöver inte en Reventon Roadster.

 Om det fanns ett världsmästerskap i sporten att utvinna så många specialmodeller som möjligt ur en bilmodell skulle Lamborghini förmodligen ta hem spelet med lätthet. För bara några veckor såg vi den senaste versionen av Murciélago, vilken i ordningen den var är svårt att hålla reda på. Kort därefter kom, tro det eller ej, en specialversion av special-Murciélagon  LP 670-4 SV. Nästan samma dag som Genèvesalongen slog igen sina portar presenterade Lamborghini Murciélago LP 670-4 SV Roadster. Och nu ser det ut som att det är dags att stifta bekantskap med ännu en special-Lambo.

Obekräftade uppgifter säger att Lamborghini planerar att lansera en Roadster-version av värstingen Reventon. Denna uppges dessutom bli den absolut sista modellen som baseras på trotjänaren Murciélago (varför känns det som att vi har hört det förr). Den ”nya” bilen uppges få ett litet tygtak som kan dras tillbaka och blotta sittbrunnen. Kraftkällan ska vara samma 6,5-liters V12-motor som sitter coupé-Reventon. Vanliga Reventon är, med endast 20 byggda exemplar, en av de mest sällsynta seriepoducerade bilarna. Reventon Roadster uppges bli än mer exklusiv. Endast nio bilar ska byggas och tydligen är dessa redan bokade av pengastinna kunder. Priset lär med råge överstiga vanliga Reventons knappa tio miljoner kronor.

Provkörningar

Läs mer