Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini har levererat Huracán nummer 20 000.
Lamborghini har levererat Huracán nummer 20 000.
Lamborghini har levererat Huracán nummer 20 000.
Lamborghini har levererat Huracán nummer 20 000. Foto: Lamborghini

Lamborghini rullar ut Huracán nummer 20 000

Sedan säljstarten 2014 har Lamborghini nu levererat 20 000 stycken Huracán. Den allra senaste en STO-modell i färgen Grigio Acheso Matt. 

Företaget har dessutom gjort sitt bästa kvartal någonsin.

Lamborghini är inne på sitt sista år med renodlade bensinbilar – även om man hoppas på att förbränningsmotorn har en framtid även efter 2030. Än så länge fortsätter man att sälja och leverera fartvidundret Huracán, som dessutom finns i en specialversion under tilläggsnamnet STO.

På ingång är även Huracán Tecnica, en bil som ska trivas lika bra på gatan som på banan. Tills vidare firar företaget att man nu har levererat 20 000 Huracán – den senaste till en kund i Monaco i STO-utförande i en mattgrå lack.

– När vi avtäckte modellen sade vi att Lamborghini nu skriver nästa kapitel i sin vackra historia. Huracán har levererat en evolution av design, teknisk kunskap, köräventyr, banrekord och försäljningsrekord sedan lanseringen. Den var designad för att frambringa superbilskänslor i varje miljö, från vardagskörning till prestation på bana, säger företagets vd och styrelseordförande Stephan Winkelmann. 

Företagets bästa kvartal någonsin

Lamborghini meddelar även att man har slagit ett nytt försäljningsrekord. Det senaste kvartalet var företagets bästa någonsin med 2 539 levererade fordon världen över. Detta representerar en ökning med 5 procent jämfört med samma period från 2021 och med 31 procent från 2020. Suven Urus – där nya Performante är på ingång – stod för runt hälften av försäljningen.

– Vi har fått en solid start på ett år som kommer med nya utmaningar på en global skala. Trots den oroliga situationen i världen har vi kunnat lita på den exceptionella efterfrågan som vi har på våra produkter. Vi förbereder oss dessutom på ett nytt steg i vår historia genom att gå mot elektrifiering med ankomsten av den nya V12-hybriden nästa år, säger Stephan Winkelmann.