Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100929-sesto elemento
100929-sesto elemento
100929-sesto elemento
100929-sesto elemento

Lamborghini Sesto Elemento avslöjad!?

I dag publicerade Lamborghini den sjätte och sista smygtittbilden på konceptbilen de ska visa i Paris i morgon. Samtidigt läckte det ut en bild på hela bilen, samt namn och fakta. Sesto Elemento…

I drygt tre veckors tid har Lamborghini med lagom mellanrum skickat ut kryptiska bilder som visar detaljer på den konceptbil de ämnar ställa ut på bilsalongen i Paris med avtäckning i morgon. I dag skickade de ut den sjätte och sista bilden och precis som med de andra så säger den egentligen inte mycket mer än att det verkar vara mycket kolfiber inblandat.

Men…. nu till det goda. Det har läckt ut en bild av dålig kvalitet på nätet som sägs visa bilen i sin helhet, en bild som du kan se i bildgalleriet nedan. Det är franska bilbloggen Blog Automobile som har fått tag på bilden. Men det är inte allt. De säger sig dessutom ha kommit över lite fakta och stämmer dessa är det inget annat än en imponerande konceptbil vi får se i Paris.

Enligt Blog Automobile heter bilen Sesto Elemento vilket är italienska för sjätte elementet. Med det syftar Lamborghini på bilens material, den är byggd helt i kolfiber. Det gör den till ett extremt lättviktsbygge, i alla fall om man ser till biltypen. Sesto Elemento väger in på 999 kilo vilket får anses vara extra imponerande med tanke att den har en V10-maskin i baken. Hur kraftfull maskinen är förtäljer inte uppgifterna, däremot att den är snabb – riktigt snabb. 0-100 km/h sägs gå på 2,5 sekunder och toppfarten ligger bortom 350 km/h.

Även om det bara handlar om en konceptbil är detta förmodligen en halv fingervisning om vad Lamborghini satsar på i framtiden – mycket kolfiber. Att det handlar om en Lamborghini råder det inga tvivel om, formerna är klassiska från Sant’Agata Bolognese.

Men är bilden äkta? Jämför gärna Lamborghinis officiella detaljbilder med bilden på hela bilen. Ser du några detaljer som finns på båda eller fler?

MISSA INTE!