Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini ska bygga monstersuven Urus

Nu är det bekräftat att Lamborghini ska sätta suven Urus i produktion och den ska byggas i Italien.

Konceptbilen Lamborghini Urus visades första gången på bilsalongen i Peking 2012. Sedan dess har det spekulerats i om suven ska sättas i produktion eller inte, under de senaste månaderna har det rapporterats att Lamborghini närmar sig ett beslut men det rådde delade meningar om bilen skulle byggas i Italien eller i Slovakien där Audi Q7 byggs. Nu meddelar dock Lamborghini att Urus ska byggas och det ska göras i Lamborghinis fabrik i Sant'Agata Bolognese, Italien.

Urus som enligt Lamborghini ska börja säljas under 2018 blir då märkets tredje modell utöver Aventador och Huracán. Lamborghini hoppas på att sälja cirka 3 000 suvar årligen vilket skulle innebära en fördubbling av nuvarande totalförsäljningen. Produktionsstarten innebär även att fabriken kommer att byggas ut med en ny produktionslina och växa från 80 000 kvadratmeter till 150 000. De planerar även cirka 500 nyanställningar.

I dagsläget är det oklart vad namnet på produktionsversionen av Urus blir, men det är bekräftat att suven kommer att byggas på en modifierad version av plattformen som Audi Q7 och kommande Bentley Bentayga byggs på. Troligtvis kommer det sitta både V8 och V10 under huven.

– Detta är ett stolt ögonblick för alla på Lamborghini. Införandet av en tredje modellserie stöder stabil och hållbar tillväxt för företaget och innebär början av en ny era, säger Lamborghinis vd Stephan Winkelmann.