Lamborghini Urus avslöjad – av Lamborghini själva

Tolv dagar innan världspremiären är den avslöjad – Lamborghinis suv Urus.

Mer än fem års väntan är över, för nu vet vi hur Lamborghini Urus ser ut. I en promotion-film (se nedan) för Urus körläge Corsa (bana) syns nämligen bilen snett framifrån på bilens infotainmentskärm. Med andra ord är det Lamborghini själva som ”råkat” avslöja bilen innan världspremiären. Men vi skriver råkat inom citationstecken, för vi tror nog mer på att avslöjandet är ett medvetet drag – de har planterat denna ”läcka”.

Som vi ser på bilden är utseendet till stora delar intakt med det utseende konceptbilen visade upp 2012. Lamborghinis utvecklingschef sa i fjol om att Urus inte kommer att se ut som konceptbilen, nu vet vi att det bara snack. Formerna är desamma, men strålkastarna har blivit lite större och fronten har getts ett hungrigare uttryck. Vi vet däremot inte hur den ser ut bakifrån.

Foto: Jackson Lowen

Den 4 december är det världspremiär för Lambo-suven som bestyckas med en dubbelturbomatad V8 på omkring 650 hästkrafter. En laddhybridversion är också aktuell, dock inte under modellens första år som blir 2018.

https://youtu.be/dxKBO6NXe8k