Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini Urus presenteras i april

Mycket har spekulerats kring Lamborghinis suv Urus. Nu verkar det som att produktionsversionen presenteras på Shanghais bilsalong.

För fem år sedan presenterades konceptbilen Lamborghini Urus på Pekings bilsalong, nu verkar det som att cirkeln är på väg att slutas. Enligt obekräftade uppgifter från GT Spirit presenteras produktionsversionen av Lamborghini Urus på Shanghais bilsalong, 19-28 april.

Som vi nyligen rapporterade om bekräftade Lamborghinis utvecklingschef, Maurizio Reggiani, att Urus blir företagets första och enda laddhybrid. Vidare berättade han att Urus blir Lamborghinis första turbomodell. Den levereras med en dubbelmatad V8 på 4,0 liter.

Vidare kommer inte produktionsversionen se ut som konceptbilen, utan stora förändringar både inuti och utanpå förväntas.

I en intervju med Digital Trends berättar Lamborghinis vd, Stefan Domenicali, att Lamborghini Urus har inställningar för offroadkörning. Han bekräftade även att produktionen av modellen startar i april i år.

På bilsalongen i Shanghai i april kommer Urus att få salongsmotstånd från svenskt håll, nämligen från nya XC40 som har världspremiär där. De lirar dock inte riktigt i samma liga.