Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus
Lamborghini Urus

Lamborghini Urus – suven är avslöjad!

Lamborghinis suv Urus är nu avslöjad, tre dagar innan premiären i Peking. Det är sparsmakat med detaljer utöver de sju läckta bilderna som visar att suven bär tydligt släktskap med sina sportigare syskon.

Har du under dagen känt en viss panik över att behöva vänta ända tills måndag för att få reda på hur Lamobrghinis suv ser ut? Då kan du andas ut nu och glädjas över att Lamborghini-suven har läckt ut på nätet i förtid. Återigen är det tjeckiska sajten autoforum.cz som har frångått vett och etikett. Frågan är när biltillverkarna ska dra öronen åt sig och se till att sajten inte får tag på några bilder. Hur som, för alla hugade människor är det ju bra...

Urus är namnet på Lamborghinis suv. Om det är ett namn som hänger med till en eventuellt serieproduktion vet vi inte. Däremot förstår vi att det är en konceptbil som vi vilar ögonen på nu. Ta till exempel en sådan enkel detalj som ytterbackspeglarna som består av kameror. Ingenting som kommer att nå marknaden de närmaste åren. 2015 är det inofficiellt sagt att Urus ska kunna köpas för pengar. Förhoppningsvis ser den då ut ungefär som på bilderna. Om den nu når dit. Har till exempel Estoque färskt på näthinnan som var tänkt som en större lyxvagn men som ganska snart lades i malpåse.

Urus, som kan ses något som en efterträdare till 1980-talets LM002, väntas baseras på teknik från Porsche Cayenne men med vissa Lamborghini-specifika lösningar, exempelvis framvagnen från Gallardo.

Maskinellt pratas det om att V10-motorn på 5,2 liter som sitter i Gallardo plockas över till Urus och att den här ger ifrån sig 592 hästkrafter som fördelar sig ut till respektive hjul.

Spekulationerna innan dagens läckta bilder menade att bilen blir coupéliknande med tre dörrar. Där blev det fel. Visserligen är linjerna coupéliknande, men dörrarna inklusive bakluckan är fem till antalet.

Slut på spekulationer. Vi väntar med spänning på måndagens presskonferens i Peking för att få reda på mer – officiell – fakta.