Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini Sesto Elemento
Lamborghini Sesto Elemento

Lamborghini vill bygga fler modeller

Lamborghini vill bygga fler modeller men i begränsade upplagor säger Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann i en intervju med Autocar.

Lamborghinis heta konceptbil Sesto Elemento visades för första gången upp på bilsalongen i Paris förra året och reaktionerna lät inte vänta på sig. För några dagar sedan avslöjade vi att den 999 kilo lätta och 570 hästkrafter starka bilen ska tillverkas i en liten serie på 20 bilar. 

 Publiktrycket gav tydligen blodad tand för italienarna nere på Lamborghinis högkvarter i Sant’Agata Bolognese som vill bygga fler småskaliga serier. 

 – I det här fallet byggde vi konceptet och sen fick vi tillräckligt mycket intresse för den för att tillverka en begränsad upplaga. Om bilen faller in i Lamborghinis image och det finns en efterfrågan för den så kommer vi att bygga den, berättar Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann.

 Samtidigt medger han att de möjliga modellserierna inte kommer bli lika extrema som Sesto Elemento. Enligt Winkelmann har Lamborghini gjort Sesto Elemento så lätt som möjligt. 

 – Vi har tänjt på gränserna så långt det går med den här bilen. Att bygga något lättare kommer bli alldeles för dyrt. 

 De första exemplaren av Sesto Elemento kommer stå i kundernas garage tidigt 2013.

 Läs mer om Sesto Elemento i länkarna här nedan.