Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghini visar suv-siluett inför Peking

Vi har vetat rätt länge att den är på gång, men det är först nu vi fått första riktigt officiella medgivandet att ett suvkoncept från Lamborghini kommer till Peking.

Vi har tidigare, upprepade gånger berättat om Lamborghinis kommande suv-koncept som ska visas på bilsalongen i Peking. 

Nu med bara dagar kvar till den officiella invigningen av bilsalongen får vi det första officiella medgivandet om dess existens i form av en tecknad siluett på ett inbjudningskort från Lamborghini.

Det är inte helt klart för vår del vad konceptbilen kommer att heta, men bland de rykten som florerar så hörs namnförslaget Urus högst. Men Lamborghini har också nyligen varumärkesskyddat namnet Deimos. (Låter inte det lite likt Mazdas forna småbil Demio?).

Enligt osäkra uppgifter får Lambo-suven tre dörrar och baseras på Porsche Cayenne men med vässat chassi. Exempelvis sägs framvagnskomponenter hämtas direkt från Gallardo. Motorn tros bli Gallardos 5,2 liter stora V10 och effekten någonstans mot 600-strecket. En hybridversion talas det också om.

Produktion om tre år om man får tro förhandsuppgifterna.

Hur mycket som stämmer och vad som verkligen gäller får vi se om endast tre dagar. Den 23 april ska det nämligen vara premiär.