Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lamborghinis suv kommer till Peking, liknar X6

Nya uppgifter om Lamborghinis suv har läckt ut sedan bilen visats för en grupp utvalda kunder i USA. Officiell premiär blir på bilsalongen i Peking, och bilen har drag av BMW X6.

Att Lamborghini har en suv i pipeline till bilsalongen i Peking nästkommande månad är något vi har berättat om tidigare. Redan under den gångna påskhelgen har dock ett antal utvalda Lamborghini-kunder fått se en presentation av bilen i New York. Självklart har de inbjudna inte kunnat hålla tyst, det dröjde inte länge förrän detaljer läckte ut via sociala media. Inga bilder dock, men väl en del information.

En Lamborghini-återförsäljare från Atlanta lade ut mycket fakta på sin hemsida, något som snabbt togs bort, men som sparades ner av påpassliga läsare. Enligt dessa uppgifter ska den rödfärgade suven ha en profil som är väldigt lik BMW X6, och vara av en storlek väldigt nära Audi Q7. I stora drag ska de illustrationer som publicerades av italienska Quattroroute tidigare i år således vara korrekta. Även tidigare rapporter om att bilen skulle få ett muskulöst utseende och hög markfrigång bekräftas. Dock ska inga spår av Lamborghinis förra suv, den Muammar Khadaffi-smakande LM002, finnas. 

De 24 tum stora fälgarna, som verkade gjorda av kolfiber, huserar keramiska bromsar och ska vara av en helt ny design. Baktill ska en diffuser omgärda fyra avgaspipor. Bagageutrymmet ska nås via en stor baklucka. Även uppgifter om interiören har läckt ut. Likt tidigare konceptbilen Estoque ska Lamborghinis nya suv vara strikt fyrsitsig. Materialvalen ska vara övervägande läder, i en ljus kulör, blandat med kolfiberinslag. Stolarna är inspirerade av konceptbilen Sesto Elemento, som vi såg i Paris 2010. Instrumentpanelen ska likna den vi hittar i Aventador. Det avslöjas också att konceptbilen har fått backspeglarna ersatta, eller möjligen kompletterade med, små kameror.

Under skalet förväntas nya Lamborghini-suven, som vi ännu inte vet namnet på, få en ny variant av den så kallade MLB-plattformen som även utgör grunden till nästa generation Audi Q7, och i förkortade versioner Volkswagen Touareg och Porsche Cayenne. Bottenplattan är byggd med delar av kolfiber och aluminium, vilket hjälper att hålla ner vikten någorlunda och se till att Lamborghinin-suven håller sig under tvåtonsgränsen.