Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lancia

Lancia lanserar backkamera

Nya tider väntar för det italienska märket. Men i väntan på en ny Ypsilon 2024 uppdateras dagens version med saker vi har tagit för givet länge. 

I början av månaden lanserade Lancia sin framtid. En skulptur visades upp, en fingervisning om märkets kommande designspråk för tre nya modeller som nu arbetas fram. 

Annars har nyheterna kring det italienska märket med lyx och designs som honnörsord varit få den senaste tiden. Därför sätter vi oss till rätta när vi nås av ännu en nyhet.

384 cm korta Ypsilon blir än lättare att parkera med backkamera. Foto: Lancia

Det rör modellen Ypsilon som 2024 ska komma i ny skepnad. Det hindrar emellertid inte tillverkaren, som ingår i Stellantiskoncernen, att uppdatera dagens generation som hängt med i elva år. Det handlar av förklarliga skäl inte om några stora uppdateringar, men nog så viktiga för att hänga med i tidens tempo.

Ypsilon får ett nytt infotainmentsystem med en sjutums pekskärm och möjlighet till trådlös uppkoppling via Apple CarPlay eller Android Auto. Laddning av mobiltelefon kan även det ske utan sladd. Ypsilon får också, som första Lancia-modell backkamera.

Mer trådlöst i uppdaterade Ypsilon. Foto: Lancia

Även under huven tar modellen ett steg framåt. Ypsilon säljs nu bara med mildhybridteknik, samma som går att finna i Fiat-modellerna 500 och Panda där en trecylindrig bensinmotor på en liter får assistans av ett 12-voltssystem.

Ypsilon får också en del kosmetiska ändringar invändigt och nya kulörer utvändigt att välja på. Själv kan du dock inte välja Ypsilon, såvida du inte bor i Italien som är den enda marknaden där bilen säljs. Priset startar på 13 350 euro – cirka 145 000 kronor.