Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lancia

Lancia smygvisar framtiden

Inom Stellantis har turen nu kommit till Lancia som ska visa en ny modell om två veckor. Så kan framtiden för det anrika märket se ut.

De senaste åren har Lancia befunnit sig i en nedåtgående spiral av Lancia-märkta Chrysler-modeller, och åldrande egna modeller. De senaste åren har de bara haft Ypsilon som i stort sett bara har sålts i hemlandet Italien.
I november slog man på stort och meddelade att tre nya bilar skulle visas upp i slutet av månaden. Det skulle ske under märkets så kallade Design Day, men bilarna lyste med sin frånvaro. I stället visade man upp en slags svävande skulptur.

Foto: Lancia

Men nu är det dags, kanske. Lancia meddelar att de kommer att visa upp en helt ny konceptbil 15 april. Den ska visa märkets designfilosofi för framtida modeller, varav den första ut blir Ypsilon som ska komma 2024.
På bilderna Lancia hittills delat med sig av kan vi se runda bakljus som minner om legendariska Stratos. Vi ser även en ny design av logotypen med Lancia utspärrat i versaler. C-stolparna syns horisontella linjer som liknar de hos Beta-modellen, och över taket en utsmyckande ring.

Nya Lancia Ypsilon väntas komma både som hybrid och elbil, följd av en ny flaggskeppsmodell 2026, eventuellt kallad Aurelia. Samt vad som väntas bli en halvkombi kallad Delta under 2028. De två sistnämna kommer att bli helt eldrivna.