Foto: Land Rover

Land Rover bygger 25 specialutgåvor av Defender

För att hylla sitt terrängarv släpper Land Rover Classic nu 25 exklusiva Classic Defender Works V8 Trophy II-bilar. Varje enskilt fordon har ett unikt kamouflage som representerar 23 platser som modellen har utforskat genom historian.

I 70 år har Land Rover tacklat outforskade stigar med sina olika fyrhjulsdrivna bestar, vilket ska återspeglas i kamouflaget på specialutgåvan av Classic Defender. Designen innehåller också ett antal dolda Land Rover-siluetter för framtida ägare att hitta.

Specialutgåvan av Defender-modellerna skapas av bilar från modellåren 2012 till 2016, avskalade och ombyggda för hand för att få förbättrade specifikationer (uppgraderad fjädring, bromsar och styrning). Bilarna drivs av en 5,0-liters V8-bensindrivlina som producerar 405 hästkrafter och 515 Nm i vridmoment. Modellerna har en åttastegad ZF-automatlåda.

LÄS OCKSÅ: Land Rover Defender 130 officiell med plats för åtta 

Karossvarianterna som erbjuds är 90 och 110 Station Wagon samt 110 Double Cab Pick-Up för första gången på en Trophy-modell. Den sistnämnda kommer finnas i fem exemplar, medan de övriga 20 fördelas på 90 och 110-karosserna.

Exteriören består mestadels av kamouflaget i svartvitt samt glanssvarta 18-tumsfälgar. Framtill sitter en skyddande A-ram framför en skräddarsydd grill och bilen är försedd med en 1,27 meter lång LED-ljusramp – allt för att förbättra terrängegenskaperna.

Invändigt sitter sportstolar i svartvitt läder. Läder finns för övrigt även på instrumentbrädan, dörrarna och interiörklädnaden. Infotainmentsystemet har integrerad navigering och uppkopplingsmöjligheter till mobiler. Dessutom, för att fullända interiören, finns också en skräddarsydd urtavla i mitten på instrumentpanelen.

1 AV 3
Foto: Land Rover
2 AV 3
Foto: Land Rover
3 AV 3
Foto: Land Rover

Samlarfordonen finns nu att köpa direkt från Land Rover Classic och priset startar på cirka 2,8 miljoner kronor för en 90-kaross (i Storbritannien). Förutom att kunder får möjligheten att införskaffa ett samlarobjekt bjuds de även in att delta i den andra Land Rover Trophy-tävlingen.

För den som vill uppgradera sin egen Defender kommer Land Rover senare att erbjuda Works V8 Trophy II-influerade tillbehör.

1 AV 9
Foto: Land Rover
2 AV 9
Foto: Land Rover
3 AV 9
Foto: Land Rover
4 AV 9
Foto: Land Rover
5 AV 9
Foto: Land Rover
6 AV 9
Foto: Land Rover
7 AV 9
Foto: Land Rover
8 AV 9
Foto: Land Rover
9 AV 9
Foto: Land Rover