Land Rover DC100 Concept

Land Rover DC100 Concept officiell

Här är Land Rovers konceptbil DC100 som är en modern tolkning av klassikern Defender. Land Rover bekräftar även att år 2015 kommer den sista Defendern rulla ut från fabriken.

Land Rover planerar att ta de första stegen till att ersätta sin modell Defender, som i stora drag funnits på marknaden sedan 1948.

2015 är 67 år efter den första Defendern inledde Land Rover och även datumet Land Rover satt som sista chansen att få fatt i ett fabriksnytt exemplar av Land Rover Defender. Nu jobbar ingenjörerna för fullt på ersättaren som antagligen kommer se ut ungefär som konceptbilen DC100, men Land Rover skyndar långsamt.

– Att ersätta den ikoniska Defendern är en av de största utmaningarna inom bildesign. Det här är inget produktionsfärdigt koncept utan snarare början på en fyra år lång resa att designa en relevant Defender för 2000-talet, säger Land Rovers designchef Gerry McGovern i ett pressmeddelande.

Land Rover sålde bara 18 500 exemplar av Defender förra året och har tappat marknadsandelar till både Toyota och Mitsubishi.

Mer information om DC100 Concept och själva bilen kommer Land Rover att presentera på bilsalongen i Frankfurt i september.