Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Fem snabba aktuella punkter från bilvärlden
2 AV 2
Foto: Land Rover

Land Rover Defender 130 Outbound – med större bagageutrymme och V8

Mer vill alltid ha mer, eller? Det tror i alla fall Land Rover som släpper gigantiska Defender 130 i det nya utförandet Outbound som ska vara bättre i terrängen och går att få med V8. Och den har färre sittplatser.

För snart ett år sedan lanserade Land Rover den långa varianten av Defender med det ovanliga försäljningsargumentet att den kan frakta så många som åtta åkande långt ut i terrängen. Nu presenteras specialversionen Defender 130 Outbound och en av nyheterna är att den har färre sittplatser. Låter det logiskt? Jo, det är det faktiskt.

LÄS MER: Jaguar Land Rover avvecklar märket Land Rover 

Outbound-specialaren har inte den tredje sätesraden som gör vanliga Defender 130 åttasitsig. Bakom andra sätesraden finns i stället bara ett enormt lastutrymme som kan svälja upp till 2 516 VDA-liter. För att man ska kunna se att det är en Outbound som kommer farande i terrängen är stötfångarna och grillen svart mattlackerade och fälgarna är blanksvarta och man kan få dem i 20 eller 22 tum. Mest avslöjande är dock att de bakre sidorutorna är ersatta av paneler lackerade i bilens färg.

Defender 130 Outbound finns med en sexcylindrig bensinmotor på 3,0 liter och 400 hästkrafter, men den kan också, som enda 130-version, köpas med V8 på 5,0 liter, 500 hk och 610 Nm och då får man en 5,4 meter lång och sannolikt nära tre ton tung terrängbil som kan ta sig från 0 till 100 km/h på 5,7 sekunder. Maximal tillåten dragvikt är 3 000 kg.

Defender 130 Outbound kan beställas nu. Svenska priser är inte offentliggjorda.