Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Land Rover Discovery Sport avslöjad

Än en gång avslöjas en ny bilmodell som modellbil. I dag får vi se Land Rover Discovery Sport, första bilen ut i Land Rovers nya Discovery-familj.

Land Rover har tidigare proklamerat att en helt ny Discovery-familj ska se dagens ljus med början på Parissalongen i oktober då Discovery Sport har världspremiär. Dock har modellen virtuell världspremiär redan 3 september.

Men vi behöver inte vänta nio dagar för att se hur modellen ser ut. Tack vare bilden ovan kan vi redan i dag ta del av vad som väntar oss i form av Discovery Sport. Bilden visar två modellbilar, en svart samt en röd med svart tak. Båda med panoramaglastak som trots sin storlek inte visar att bilen är sjusitsig, eller 5+2-sitsig som Land Rover beskriver säteskonfigurationen.

Lite bättre insyn i bilen får vi genom bilderna som Land Rover släppte i förra veckan. Dessa ser du nedan.

Discovery Sport är alltså första medlemmen i nya Discovery-familjen. Låter det flummigt? Inte alls. Tänk dig Range Rover-familjen som består av Evoque, Sport och vanliga Range Rover. På samma vis kommer Discovery-familjen att består av en motsvarighet till Evoque, Discovery Sport och vanliga Discovery. Tre olika utföranden som skiljer i storlek och utseende. Allt för att tilltala en bredare kundgrupp.

Land Rover Discovery Sport är mellanmodellen i Discovery-familjen och blir större än minstingen i Range Rover-familjen – Evoque. Trots storleken kommer Discovery Sport att prismässigt landa lägre än Evoque.

Discovery Sport-produktionsstarten och marknadslanseringen äger rum nästa år. Men redan om nio dagar får vi veta mer – den officiella vägen.