Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Låt Volvo tanka din bil

Att tanka, lämna och hämta bilen på service kan bli ett minne blott med Volvos nya Concierge-tjänst.

Tycker du att det är jobbigt att äga en bil? Då ska du vända dig till Volvo som i framtiden lovar att du aldrig ska behöva tanka, köra till biltvätten eller lämna in bilen på service.

Ett projekt startar nu i San Fransisco, Kalifornien, där Volvoägare ska ingå för att reda ut hur deras bilägande ska kunna bli enklare. Totalt kommer 300 ägare av modellerna XC90 och S90

 delta.– Föreställ dig att du parkerar bilen utanför jobbet på morgonen, och när det är dags att köra hem efter arbetsdagen så sätter du dig i en bil som har varit inne på service, som är tvättad och tankad. Det är den typen av tjänster som vi vill kunna erbjuda våra kunder, säger Björn Annwall, Senior Vice President, Global Consumer Experience på Volvo Car Group.Volvos undersökningar visar att ägarna lägger flera timmar i veckan på ovan nämnda ärenden. Det är tid som Volvo säger sig vilja ge tillbaka till ägarna. Tidigare undersökningar som företaget har utfört visar att över 70 procent av de tillfrågade vill ha snabb tillgång till tanktjänster, 56 procent vill att deras bilar hämtas upp vid underhåll och 49 procent vill få sin bil framkörd till en annan plats vid behov.Uppkopplad teknik och smartphones är medlet för att göra bilägandet lättare. Deltagarna kommer att använda sig av en app för att hitta Volvos så kallade concierge-tjänster. Appen använder sig av engångskoder och är knuten till en tid och en plats. När tjänsten är utförd av en godkänd tjänsteleverantör låses bilen.Det är Volvos On Call-plattform som gör att nya tjänster enkelt läggas till för att så småningom kunna erbjuda tidsbesparande tjänster för bilägare.

https://youtu.be/YPKDy7k5hHE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!