Lazzarinis dröm: Fiat 500 med Ferrari-V8

Italienska Lazzarini Design har tagit fram skisser på hur en Fiat 550 Italia kan komma att se ut. 550 står för antalet hästkrafter och Italia efter Ferraris donatorbil.

Renault R5 Turbo, Nissan Juke-R och Volkswagen Golf W12-650 har nu fått en värdig arvtagare i den försvinnande lilla kategorin småbilar med bisarra mängder motor. Allt som saknas för att bygga bilen är enligt Lazzarini Design pengar. Totalt behöver man skramla i hop 3,9 miljoner kronor för att drömprojektet ska kunna slå in.

 Hjärtat i bilen, en V8 från Ferrari 458 Italia, monteras där baklucka och baksäte vanligtvis hittas i Fiat 500. Jämfört med Ferrarins 570 hästkrafter har den 4,5 liter stora V8:an trimmats ner en aning för att göra bilen mer lätthanterlig. Den nya effektsiffran blir 550 hästkrafter och förutom motorn hämtas även växellåda och upphängning från Ferrari. För att bättra på viktfördelningen ska man lägga in tyngder fram och i mitten av bilen till en totalvikt på cirka 1 100 kilo.

 Modifikationerna sträcker ut hjulbasen med 300 mm till 2 600 mm. På bredden växer bilen med 300 mm vid de bakre hjulhusen och 200 mm vid de främre. Den oblyga bakvingen sticker ut ännu lite till.

 Eventuella hugade köpare får tillfälle att på en närmast religiös nivå lita på både bromsar och medtrafikanter eftersom bränsletanken monteras framme i bilen.