Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus bekräftar minibuss baserad på Toyota Alphard

Jo då, visst är det en MPV som Lexus är på väg att släppa. Det ser vi med all tydlighet på den nya teaserbild som nu släppts.

I förra veckan skrev vi, i samband med en teaserbild, om ryktet att Lexus ska släppa en familjefraktare, sannolikt baserad på Toyota Alphard som kan transportera upp till åtta sittande personer. Ryktet kan nu ses som verifierat då Lexus har släppt ännu en teaserbild. Denna gång bjuds vi återigen på en dunkel bild men vi får ändå se desto mer. Vi får nämligen se modellens silhuett, plus den så tydliga detalj som avslöjar släktskapet med Toyota Alphard.

Lexus minibuss får alltså samma unika utformning på B-stolpen som Alphard, men krönt med en kromyta som går ihop med delar av fönsterlisterna.

Lexus LM tros modellen heta då den japanska biltillverkaren nyligen har varumärkesskyddat beteckningarna LM 350 och LM 350h.

Toyota Alphard i vitt.

Premiär för Lexus-MPV:n blir det på bilsalongen i Shanghai senare under april månad. Själva marknadslanseringen sägs äga rum nästa år, förmodligen enbart i Kina och i Japan där biltypen är populär. Till Europa lär modellen aldrig hitta.

I Japan kostar Alphard mellan 266 000 och 585 000 kronor beroende på modellversion. Räkna med ett högre pris för Lexus LM.