Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus bekräftar nya suven UX – visas i Genève

Med en bild och en film bekräftar nu Lexus att en helt ny suv, UX, har världspremiär på bilsalongen i Genève.

För en knapp månad sedan nåddes vi av ryktet att Lexus ska visa upp en ny suv på bilsalongen i Genève i mars. I dag meddelar den japanska biltillverkaren att så är fallet. Modellen heter UX och vi ser den här på bild och i film.

Lexus UX blir lillebror till NX och därmed märkets minsta suv. Den kommer att matchas mot Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA, och så klart Volvo XC40.

Att döma av bilden vågar vi nog påstå att UX Concept som visades i Paris 2016 delar med sig av några detaljer. Vi tänker då främst på ljusrampen som löper horisontellt över hela baken. Bakljusen skiljer sig dock från konceptbilens, så även bakrutans utformning. Vi misstänker även att stolarna i bilen blir helt annorlunda i produktionsversionen, något annat vore högst märkligt.

På vår bild ovan, som vi gjort ljusare, ser vi att det är en hybriddrivlina, 250h, som döljer sig i UX.Utöver UX kommer Lexus i Genève att visa upp suven RX i förlängt utförande – RX L. Elva centimeter längre bil ger plats åt en tredje sätesrad.

https://youtu.be/1md4-hrLA58