090818-lexus-golfkoncept
090818-lexus-golfkoncept

Lexus bidrag till Golfklassen – första titten

Det här är första bilden på Lexus-modellen som ska göra livet surt för Audi A3 och BMW 1-serie. Bilen ska visas på Frankfurtsalongen i september och nu får vi en första uppfattning om hur den ser ut.

 För några veckor sedan avslöjades att Toyotas premiumdivision Lexus planerar att ge sig in i den stenhårda Golfklassen. Lexus har ingen tanke på att låta värsta konkurrenterna BMW och Audi ostörda medan de håvar in marknadsandelar med sina modeller A3 och 1-serie. På Frankfurtsalongen väntas Lexus premiärvisa en konceptbil som förevisar den kommande modellen och här är den första officiella skissen.

Bilen på bilden är inte bara intressant ur det hänseendet att den är ett försök från Lexus sida att slå sig in i ett helt nytt segment. Minst lika intressant är den eftersom den sägs markera ett designskifte för Lexus. Till skillnad från många andra biltillverkare som låter sina flaggskeppsmodeller bryta ny designmark väljer Lexus att ändra designspår med sin minsta modell hittills. Visst känns formerna igen från IS-modellen, även om de har skruvats upp ett snäpp och ser ut att kunna bli betydligt vassare och hungrigare.

Lexus håller fortfarande hårt på alla tekniska detaljer om den kommande bilen. Trogna teknikensvarld.se-läsare vet dock att det mesta tyder på att modellen ska säljas med bokstavskombinationen CT följd av tre siffror. Ryktet säger att Lexus endast ska sälja hybridversioner av bilen och att de aktuella beteckningarna är CT 200h, CT 300h och CT 400h. Läs allt om dessa via länken nedan. 

Läs mer