Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100213-Lexus CT 200h
100213-Lexus CT 200h
100213-Lexus CT 200h
100213-Lexus CT 200h

Lexus CT 200h debuterar i Genève

Det har snart gått ett halvår sedan Lexus visade upp konceptbilen LF-Ch i Frankfurt, och redan nu är det dags att se den produktionsfärdiga versionen av Golf-klasshybriden CT 200h.

Lexus ska ge sig in i en av bilvärldens hårdaste klasser, kompakta premiumklassen, eller Golf-klassen som vi gärna kallar det. I fallet med Lexus handlar det dock om att konkurrera med Audi A3 och BMW 1-serie, de två som anses ha mest premiumkänsla i ovan nämnd klass.

Bilen som ska ta det japanska lyxmärket till nya outforskade marker är CT 200h som vi redan har sett i konceptform på Frankfurtsalongen i höstas. På Genèvesalongen nästa månad är det dags för produktionsversionen att visas upp.

Lexus CT 200h är en så kallad fullhybrid, precis som Lexus övriga hybridmodeller. Den är försedd med andra generationens Lexus Hybrid Drive, alltså motsvarigheten till det som på Toyota-modellerna kallas för Hybrid Synergy Drive. Lexus nämner ingenting om drivlinan, men vi skulle bli förvånade om den inte är densamma som i nya Prius, det vill säga en bensinmotor på 1,8 liter och 99 hästkrafter ihopparad med en elmotor på 60 kilowatt. Tillsammans med en maximal uteffekt på 136 hästkrafter. Eventuella att vi kan vänta oss små modifikationer som passar en bil i premiumdelen av Golf-klassen.

Mer information lär Lexus ge oss i samband med premiären om knappt tre veckor. Så länge får vi ta och njuta av vad Lexus har och bjuda på hittills, nämligen bilden ovan.

En annan bil, helt i andra änden av skalan, som Lexus visar upp i Genève är den svindyra supersportbilen LFA. Den har redan begått sin världspremiär – Tokyosalongen i oktober. Men bilen är en publikmagnet med sin V10-motor på 560 hästkrafter och gör helt rätt i att visa upp sig även i Genève.

Läs mer