Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus: ”Folk klagar fortfarande på vår grill”

Lexus så kallade spindelgrill, eller ”Spindle Grill” som den heter på engelska, är fortfarande en detalj som väcker känslor.

Det är ungefär fem år sedan Lexus introducerade spindelgrillen, den stora och annorlunda utformade grill (flödespassage enligt vissa) som pryder märkets modeller framtill. Trots att grillen numera får anses vara väletablerad är det många som klagar på den. Det erkänner Lexus-chefen Jeff Bracken under årets bilsalong i Detroit där den japanska biltillverkaren visar upp konceptbilen LF-1 Limitless som har just en sådan stor grill som dessutom är extra iögonfallande.

– Jag ska vara väldigt ärlig. Det är vår signaturgrill. Några av våra modeller har en mer uttrycksfull signaturgrill än andra. De som ser på det som något polariserande är för det mesta personer som har varit med oss ​​sedan början, säger han till Car Buzz och fortsätter:

– Faktum är att jag får telefonsamtal från några av dessa ägare som bokstavligen spenderar 45 minuter till en timme i telefonen med mig bara att uttrycka hur besvikna de är.

Så här ser grillen ut på en Lexus RX 450h.

Jeff Bracken säger dock att deras val av grill är ett mycket medvetet och strategiskt val och att om de förlorar gamla trogna kunder på grund av grillen är det oroande, men inte mer än att de tror att de som attraheras av den är fler än de som inte gör det.

Lexus har ännu inte redovisat några försäljningssiffror för 2017 men 677 615 sålda bilar världen över under 2016 är en siffra som ligger långt bakom de tyska konkurrenterna, varav en av dessa också har stora grillar – Audi.

Vad tycker du om Lexus grill? Rösta ovan!