Lexus försöker partiskt övertyga världen om hur mycket bättre de är än BMW

Japanska Lexus har gett upp kampen mot tyskarna, eller? Uppenbarligen inte, för i en rad filmer jämför de punkt för punkt hur mycket bättre deras bilar är än BMW:s motsvarigheter. Helt objektivt är det inte.

Det var i slutet av förra året som Lexus chef i Europa, Alain Uyttenhoven, sa att det är lönlöst att försöka slå den tyska premiumtrion

 bestående av Audi, BMW och Mercedes. Man ger upp kampen helt enkelt.Det har Lexus uppenbarligen inte gjort, det är ett en rad olika Lexus-filmer på YouTube ett bevis på.I senaste filmen jämför Lexus sin nyligen lanserade mellanklassuv NX med fem år gamla BMW X3. Visst har Lexus belägg för flera av sina uttalanden (till exempel när det rör garantier och ny, bättre teknik) men när de kommer in på något så personligt som formgivningen blir det lite tramsigt. Lite märkligt blir det också när de dissar BMW:s större bagageutrymme och anser att NX:s mindre dito är bättre för att det ryms fyra golfbagar, vilket syns i filmen, men utan att visa bild på några golfbagar i X3:an. I stället säger de bara kort att X3 inte rymmer riktigt lika många.I tidigare jämförelsefilmer ser vi fler märkliga jämförelser, till exempel att Lexus RC F har ett tekniskt avancerat utseende på interiören och en ramlös innerbackspegel.Ännu grumligare blir Lexus försök till övertygande när de utelämnar andra viktiga detaljer som BMW är bättre på. Ta exemplet mellan RC F och M4 Coupé. BMW:n är inte bara snabbare än Lexus motsvarighet, den är också betydligt snålare (2 deciliter per mil). Detsamma gäller jämförelsen mellan RC 350 och 435i Coupé där BMW:n är betydligt snabbare och dessutom snålare.Lexus lyfter upp att deras bilar har fler cylindrar och högre effektuttag, men glömmer helt enkelt bort att deras bilar ändå är långsammare och törstigare.Se alla Lexus jämförelser med BMW:s motsvarande modeller nedan. Vi börjar med Lexus NX mot BMW X3:

https://youtu.be/fnS-Hn5U18I

Lexus RC F mot BMW M4 Coupé:

https://youtu.be/QiA4DovTrHU

Lexus RC 350 mot BMW 435i Coupé:

https://youtu.be/vWurHk_31g4

Lexus RC F mot BMW M4 Coupé och Audi RS5:

https://youtu.be/Njjk3fnNfAI

Let the battle begin! Kommentarsfältet är ditt för att hylla eller dissa Lexus filmer.