Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Copyright 2011

Lexus GS Coupé här 2013

Lexus täpper till luckan som uppstod när man tog SC 430 ur produktion med GS Coupé som riktar sig mot bland andra Audi A5 och BMW 6-serie.

Det har snart gått två år sedan Lexus slutade tillverka sin stora plåtcab SC 430 och nu har Lexus börjat jobba på en ersättare, uppger Insideline. Tidigare har både Lexus chef för produktplanering Karl Schlicht och Lexus USA-chef Mark Templin efterlyst just en lyxigare coupé.

 Och nu verkar man ha bestämt sig för att göra en coupéversion av GS-modellen som gjorde världspremiär på bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance i Kalifornien. Bilen fick Lexus nya formspråk och förhoppningen är att modellen ska bli Lexus verkliga storsäljare.

 Bilen är bakhjulsdriven och drivs av en 2,5 liter stor V6-motor på 200 hästkrafter och 250 newtonmeter, vilket ger en acceleration till 100 kilometer i timmen på 8,6 sekunder för instegsmodellen GS 250. Störst ut i modellutbudet är GS 450h med sin 3,5 liter stora V6-motor som tillsammans med en elmotor ger en totaleffekt på 345 hästkrafter.

 En coupéversion av bilen skulle dels ge lite mer flärd åt märket och samtidigt ge sig in i leken mot huvudkonkurrenterna från Tyskland. Trolig världspremiär för Lexus GS Coupé blir dock inte förrän tidigast 2013.