Lexus GS F officiell – Japans BMW M5-utmanare

En vecka innan Detroitsalongen släpper japanska Lexus bilder och information om prestandaversionen av senaste generationen GS.

Lexus har ju sagt att de ger upp kampen med tyskarna, men vi kan ändå inte låta bli att göra jämförelsen med BMW M5 och Mercedes E 63 AMG men tanke på att Lexus värstingversion GS F har dessa båda tyskar som sina mest naturliga fiender.

Lexus har bara skickat ut fyra bilder och kortfattad information än så länge. Men vi kan ändå slå fast att den kommer något till korta vid jämförelsen med tyskarna. Förvisso har Lexus GS F en femliters V8-maskin, men japanerna plockar inte ut med än 473 hästkrafter och 527 newtonmeter. Det kan jämföras med 560 hästkrafter och 680 newtonmeter i BMW M5 samt 585 hästkrafter och 800 newtonmeter i E 63 AMG.

Några prestandauppgifter bjuds vi inte på i dag, däremot att motorn är kopplad till en åttastegad automatlåda och att chassi samt stötdämpning är styvare än på standardversionen. De nämner också att GS F har fått samma Torque Vectoring Differential (TVD) som finns i prestandacoupén RC F, ett system som kan ställas in i tre olika lägen: Standard, Slalom och Track.

Mer information lär vi få i samband med världspremiären i Detroit nästa vecka.