Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus har inga planer på LFA-efterträdare

Den tog världen med storm när den anlände 2010. Supersportbilen Lexus LFA byggdes i 500 exemplar och sedan den togs ur produktion har snacket om en efterträdare blivit allt mer intensiv. Men nej, något efterföljare är inte trolig.

När Lexus V10-bestyckade supersportbil LFA kom 2010 var det efter ett helt årtionde av utveckling. Under två år tillverkades 500 exemplar och i december 2012 var det slut på Lexus supersportbilsera för den här gången. Blir det en ny tro?

Nej, det verkar inte så. Åtminstone inte inom en överblicklig framtid. Australiensiska Car Advice växlade nyligen några ord med en av Lexus ledande ingenjörer som berättade att det för tillfället inte finns några planer på en LFA-efterträdare och att det skulle ta tid att få fram en ny bil i motsvarande kaliber. Med tid hoppas vi inte har syftar på tio nya år, om nu japanerna skulle få för sig att göra en LFA version två.

Lexus LFA hade en V10-motor på 4,8 liter och 560 hästkrafter. Den gjorde 0-100 km/h på 3,7 sekunder och toppade 325 km/h. Bra prestanda men inte bäst i klassen. LFA vann mångas hjärtan tack vare andra tilltalande förmågor, inte minst det digitala mätarklustret som var nödvändigt eftersom en analog dito inte hade haft en chans att hinna med när varvtalet rusade uppåt. Prislappen var dessutom väl tilltagen, nästan 4,2 miljoner kronor.

Missa inte att läsa vår provkörning av Lexus LFA.