Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100312-lexus is kombi
100312-lexus is kombi
100312-lexus is kombi
100312-lexus is kombi

Lexus IS som kombi igen

Första generationen Lexus IS fanns i en efterfrågad variant, nämligen som kombi. Dagens generation finns tyvärr inte i något storlastande format, men däremot ser det ut som att nästa generation återigen kan återuppliva beteckningen SportCross.

För snart tolv år sedan bestämde sig japanska Lexus att ta upp kampen med främst BMW 3-serie, men även Audi A4 och Mercedes C-klass. Det var då de lanserade sin populära IS-serie (nederst på bilden). Under denna första generation fanns en IS som kombi, SportCross, en modell som sålde ganska bra i Europa. Men när så dagens generation av IS (överst på bilden) kom under 2005 så valde japanerna att det inte blir någon ny kombi. Det var en dum strategi för nu kommer det fram uppgifter om att det har skadat den så viktiga europeiska försäljningen.

Brittiska Autocar skriver att det är med stor sannolikhet vi får se en kombiversion av nästa generation IS som troligtvis dyker upp någon gång nästa år. Dessutom nämner de att det med största sannolikhet lanseras en IS med hybriddrift. Det finns då en möjlighet att en ny V8-bestyckad IS F stryker på foten för en med elmotor plus bensinmotor.

Test och provkörningar