Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lexus LC Cabriolet kommer snart

Lexus hyllade coupé LC är på väg att tappa taket. Men det är inte allt. En prestandaorienterad LC F är förmodligen också på ingång.

På Detroitsalongen för två år sedan drog Lexus av skynket som täckte märkets nya sportcoupé LC. I fjol kom modellen till Sverige i utförandena LC 500 och LC 500h där sistnämnda är hybridversionen. LC har sedan avtäckningen och lanseringen hyllats av många, inte bara av Lexus-fantasterna, för sina bitvis vågade former som sticker ut från mängden. Lexus verkar ha tagit fasta på hyllningskörens lovord. För nu rapporteras det att Lexus har gett en taklös LC-variant grönt ljus.

Det är brittiska Auto Express som skriver, baserat på information som de kommit över inifrån Lexus, att en cabriolet sannolikt ser dagens ljus inom ett och ett halvt till två år. Och det är något som troligtvis behövs i märkets modellprogram som i dag saknar en taklös modell. Inte sedan IS 250C, IS 300C och IS350C lades ned 2014 har märket erbjudit en cabriolet.

2014 presenterade Lexus konceptbilen LF-C2 som vi ser på bilderna här. Den sades vara en taklös variant av RC men har ännu aldrig sett dagens ljus. I stället verkar det alltså som att Lexus satsar på den större coupémodellen LC.

En prestandaversion av LC – LC F på Lexus-språk – kan också vara på väg att ta form.

– Vi tittar på många möjligheter och mer kraft är en kandidat. Det är inte beslutat ännu men i mitt huvud är en högpresterande LC en bra möjlighet, säger Lexus International-chefen Yoshihiro Sawa till Auto Express.

Läs också: Provkörning av Lexus LC 500h