Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110414-lexus-LF-gh
110414-lexus-LF-gh
110414-lexus-LF-gh
110414-lexus-LF-gh

Lexus LF-Gh – nya GS i konceptform

Lexus kommer att visa nya konceptbilen LF-Gh i New York nästa vecka och om det blir som vi tror är det en försmak av nästa generation Lexus GS. Skarpare former är att vänta.

De tidigare lite runda formerna på Lexus bilar är historia. Nu är det skarpa veck och aggressiva linjer som gäller, det kan vi inte minst se på lilla hybriden CT 200h. När det nu börjar dra ihop sig för nya generationen GS kan vi gissa att även denna får de nya Lexs-formerna. Konceptbilen LF-Gh som ska ställas ut på bilsalongen i New York nästa vecka har det nya formspråket och även om Lexus inte säger det rakt ut så kan vi gissa att det här är en förstudie till nya GS 450h som uppges nå marknaden senare i år.

LF-Gh (Lexus Future Grand Touring Hybrid) ger ett betydligt mer aggressivt intryck än nuvarande GS, Lexus-designerna har fått till en grill som till och med är större än Audis single frame-grill och de djupa luftslitsarna i frontspoilern förstärker aggressiviteten. Konceptbilen mäter 489 centimeter på längden, 187 centimeter på bredden och 145 centimeter på höjden, vilket gör den några centimeter större än nuvarande GS på alla ledder. Lexus har inte avslöjat några detaljer om tekniken i drivlinan utan säger bara att bilen är hybrid- och bakhjulsdriven.

Läs mer