Lexus LF-LC på G till Detroit – nya bilder

Detroitsalongen närmar sig med stormsteg och nu har Lexus släppt officiella bilder på sitt sportbilskoncept LF-LC Concept. Men vad är det som döljer sig under huven?

Bilen visar tydligt att Lexus vill fortsätta på den väg som företaget slog sig in på med konceptbilen LF-Gh som resulterade i nya Lexus GS formspråk. Samma designspråk för nu vidare till Lexus konceptbil med det snarlika namnet LF-LC Concept som Lexus tänker visa upp för första gången på bilsalongen i Detroit. 

 Utöver designen är Lexus hemlighetsfulla kring vad det är som egentligen döljer sig under den långa motorhuven. Det enda japanerna vill medge är att bilen kommer ha en hybridmotor. Vad bilen kommer resultera i är inte heller säkert, men designen kan komma att gå igen i en mer produktionsklar tappning i ansiktslyfta LF-A eller återuppstå i nästa generation SC. Det som möjligtvis skulle tala för att det är nya SC är det rikliga användandet av trä och läder i avsaknad av ”sportigare” inredningsmaterial som kolfiber och borstade aluminiumpaneler. Å andra sidan skvallrar de stora bromsskivorna bakom fälgarna om en sportigare bil än glidaren SC.

 Mer information om bilen är att vänta när bilen får sin ”riktiga” världspremiär som alltså kommer ske på bilsalongen i Detroit senare i januari.