Lexus LF-LC Foto: ADAM_CAMPBELL

Lexus LF-LC på väg mot produktion

Lexus publikfriande konceptbil LF-LC kan vara på väg att godkännas för serieproduktion, trots tidigare förnekande från ledningen. Enligt en högt uppsatt Lexus-chef står beslutet och väger.

Det kanske blir serieproduktion ändå. Efter bilsalongen i Genève härom veckan hög brittiska Autocar tag i Lexus produktchef Karl Schlicht och ställde frågor om den uppmärksammade konceptbilen LF-LC.

 – Det har inte fattats något beslut. Man kan säga att det är 50/50 just nu. Alla chefer inom Toyota är medvetna om hur väl konceptbilen har tagits emot och just diskuterar vi hur bilen skulle kunna göras och hur den skulle kunna passa in i vårt modellprogram, säger Karl Schlicht.

 Hybridkonceptbilen LF-LC visades på Genèvesalongen tidigare den här månaden men gjorde sitt första framträdande redan i januari på bilsalongen i Detroit där den rönte stor uppmärksamhet och dessutom vann ett designpris. Vid avtäckningen var japanerna dock lika bestämda som konsekventa när de hävdade att serieproduktion inte alls fanns i planerna. Nu verkar de höga cheferna ha låtit sig påverkas av opinionen. Enligt Karl Schlicht har konceptbilen haft mycket stor betydelse.

 – Om vi hade föreslagit en så dramatisk modell för Toyota-ledningen utan att kunna visa ett koncept hade de viftat bort det direkt, säger Schlicht.

 Läs mer om Lexus sporthybridkoncept och se läckra studiobilder i Teknikens Värld nummer 9/2012 som finns att köpa 12 april. Är du prenumerant får du så klart tidningen ännu tidigare.