Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lexus

Lexus LQ ska utmana Audi Q8

Lexus flaggskepp under många år har varit lyxsedanen LS. Snart ska den möta intern konkurrens i form av en stor, extra lyxig suv.

Suvar och crossovers fortsätter att äta på den kaka som sedaner och andra biltyper haft för sig själva under lång tid. Suvar i alla möjliga storlekar (och former) har dykt upp på senare år, även från Lexus som med introduktionen av 4,5 meter långa UX nu har tagit upp kampen med bland annat Audi Q2 och BMW X1. Den japanska premiumbilstillverkaren är dock inte nöjda där, de siktar ännu högre och tänker försöka roffa åt sig kunder som blickar mot stora och mer lyxbetonade suvar som mäter runt fem meter från nos till bak.

Enligt Car and Driver är Lexus på gång med en ny suv-modell av just denna typ. LQ sägs beteckningen vara och siktet är inställt på bland annat Audi Q8, en modell som kan ses som ett alternativ för de kunder som vill ha A8 i suv-förpackning. LQ kommer att vara något motsvarande till Lexus lyxsedan LS.

TEST: Lexus UX 250h

Lexus LF-1 Limitless presenterades i januari 2018.

Enligt uppgift kommer mycket av tekniken att hämtas från just LS, både plattform (TNGA-L) och motorer. LS finns i dag som LS 350 med 3,5-liters V6:a på 315 hästkrafter (säljs ej i Europa), LS 500 med 3,4-liters V6:a på 417 hästkrafter samt LS 500h där den svagare V6:an kombineras med en elmotor för sammanlagt effektuttag på 359 hästkrafter.

Det är lätt att se framför sig att nya suven kommer i tre skepnader – LQ 350, LQ 500 och LQ 500h. Samtliga modellversioner med Lexus tiostegade automatlåda, precis som i LS.

DUELL: Lexus UX mot Volvo XC40

Lexus LF-1 Limitless sades då bjuda på obegränsad lyx.

Man kan också misstänka att Lexus funderar på en skarpare modellversion med uppemot 600 hästkrafter, för att inte låta Audi RS Q8 få härja fritt.

Några dieselmotorer à la tyskarna ska vi inte förvänta oss. Toyota-koncernen, som Lexus är en del av, har mer eller mindre lagt locket på vad gäller dieseltörstande drivkällor. Undantag finns så klart, exempelvis för Hilux.

PROVKÖRNING: Monstret Audi RS Q8

Interiören i Lexus LF-1 Limitless består av många skärmytor, men ser ändå inte lika overklig ut som många andra konceptbilars insidor.

Till utseendet skriver Car and Driver att 2018 års konceptbil LF-1 Limitless ligger nära till hands. Ingen vild gissning, redan när vi skrev om bilen för drygt två år sedan drog vi en parallell till Audi Q8 som då ännu inte var fullt avtäckt. Lexus konceptbil, som de själva kallade för ett skapande av en helt ny klass (som alltså redan finns), var drygt fem meter lång och sades bjuda på obegränsad lyx. Trots att det rörde sig om en konceptbil var interiören inte överdrivet futuristisk, så föreställ dig den i ett något nedtonat utförande i kommande LQ.

Drygt 501 centimeter lång var konceptbilen Lexus LF-1 Limitless.

Lexus LQ skulle kunna presenteras nästa år med en marknadsintroduktion kort därefter, allra senast under 2022. Mycket senare än så vill nog inte Lexus att det blir, för att inte låta tyskarna, inte bara Audi, dominera på egen hand i klassen.